Politika Privatnosti

Uopšteno

„PARADOX MEDIA“ OD (dalje: „Paradox Media“), poštuje privatnost svake osobe koja posjeti našu web stranicu. Željeli bismo Vas obavijestiti o tome koje podatke Paradox Media prikuplja i kako se oni upotrebljavaju. Također ćete saznati kako možete ostvariti prava koja Vam kao ispitaniku pripadaju.

Paradox Media kontroliše obradu  ličnih podataka koji se prikupljaju na web stranici. Prema tome, poštujemo Vašu privatnost i naše poslovanje je usaglašeno sa uredbama važećih Zakona o zaštiti podataka.

Paradox Media ne obrađuje lične podatke kroz tzv. “kolačiće” – “cookies” (male datoteke koje sadržavaju informacije o Vašem pretraživanju na ovoj platformi s glavnim ciljem činjenja pretraživanja lakšim) koje postavlja. U slučaju potreba o kojima će korisnik biti obavješten i za koje će korisnik dati saglasnost, Paradox Media će obrađivati lične podatke koje korisnik svojom voljom ostavlja, putem registrovanja na web stranicu zbog neke usluge koju web stranica pruža. Ove informacije mogu da uključuju korisnikovo ime i prezime, e-mail adresu, broj telefona, adresu i grad stanovanja.

 

Prenos, čuvanje i obrada podataka

Prenos, čuvanje i obrada podataka prikupljenih sa naše web stranice su obezbjeđeni putem standardnih i uobičajenih tehničkih mjera. Paradox Media može uz Vašu saglasnost proslijediti Vaše lične podatke trećim licima u slučaju obavljanja neke od usluga koju ste vi tražili, a te strane će obrađivati Vaše lične podatke u skladu sa uputstvima i pod odgovornošću Paradox Medie.

 

Pristup, ispravke ili uklanjanje sadržaja

U bilo koje vrijeme možete tražiti da Paradox Media obezbjedi pristup Vašim ličnim podacima koji su prikupljeni . Također, možete da zahtjevate da Paradox Media ispravi ili obriše lične podatke. Možete da pošaljete e-mail na [email protected] u slučaju da imate bilo kakva pitanja u vezi sa ličnim podacima.

Ova Politika o zaštiti privatnosti i “kolačića” može biti izmijenjena ili dopunjena. Navedene promjene će stupati na snagu odmah nakon objavljivanja izmijenjene i dopunjene Politike o zaštiti privatnosti i kolačićima. Korisnicima web stranice se savjetuju da redovno čitaju Politiku o zaštiti privatnosti zbog mogućih izmjena.

 

Kolačići koji se koriste na web stranici

Ova web stranica koristi kolačiće u sljedeće svrhe:

Fukcionalni kolačići: Koriste se kako bi se unapredrijedila pristupačnost web stranice korisnicima. Na primjer, kolačići se postavljaju kako bi alati za čuvanje informacija radili efikasnije. Funkcionalni kolačići web stranice koje Paradox Media čuva na vašem računaru, ostaju validni samo tokom vašeg boravka na stranici.

Analitički kolačići: Paradox Media koristi kolačiće Google Analytics u svrhe analiziranja načina na koji posjetioci koriste stranicu. Paradox Media na osnovu toga onda može da unaprjeđuje web stranicu. Google samo obrađuje podatke koje dobija putem stranice na anoniman način. Molimo vas da posetite www.google.com/analytics za više informacija o Google Analytics.

Kolačići trećih lica: Web stranica dozvoljava upotrebu kolačića dodatnih programa (plug-in)[2] za društvene mreže nekoliko različitih trećih lica. Ovo omogućava da korisnik dijeli sadržaj stranice na određenim društvenim mrežama. Na primjer, sa Facebook plugin-ovima na stranici, korisnici mogu da se jednostavno registruju na web stranicu uz pomoć svojih podataka sa Facebook naloga. Upotreba podataka koje treća lica prikupe putem ovih plugin-ova za društvene mreže pod kontrolom je isključivo tih treća lica jer Paradox Media ne može da čita te kolačiće (niti ova lica mogu da čitaju kolačiće Paradox Medie).

 

Mijenjanje podešavanja

Menjanjem podešavanja na svom web pretraživaču možete podesiti da dobijete obavještenje ukoliko se neki kolačić sačuva na Vašem računaru. Mijenjanjem podešavanja, možete također da podesite da vaš pretraživač ne prihvata kolačiće sa ove web stranice. Međutim, ukoliko Vaš pretraživač ne prihvata kolačiće sa ovog vebsajta, možda nećete moći da pristupite svim delovima vebsajta.

 

Kontakt

Nastojimo čuvati potpune, ažurirane i tačne podatke o Vama. Ako nas želite kontaktirati, pristupiti, ažurirati ili ispraviti vaše osobne podatke, molimo vas da nam se obratite ili pošaljete upit na:

e-mail: [email protected]

Adresa: Tabašnica 10, 71000 Sarajevo

Kada nas budete kontaktirali molimo Vas da nam dostaviti i Vaše ime, adresu, adresu e pošte koju ste ostavili na našim stranicama te opis okolnosti u kojima ste nam dostavili podatke (na primjer, sudjelovanje u nagradnoj igri, prijava na konkurs za posao, itd.). Radi zaštite Vaše privatnosti i sigurnosti, nastojat ćemo poduzeti razumne korake s ciljem provjeravanja vašeg identiteta prije nego Vam odobrimo pristup ili promijenimo podatke koji se nalaze kod nas.

Potrebna Vam je naša pomoć?

Kliknite ispod i popunite formular kako bismo stupili u kontakt s vama